Offertförfrågan

EA Åkeri tar ett stort steg mot en grönare framtid med nya gasdrivna lastbilar

Tempcon Groups dotterbolag, EA Åkeri, har idag tagit emot det första av 12 nya gasdrivna lastbilar av modellen Volvo FH Aero. Detta är ett viktigt steg i företagets satsning på hållbara transporter och är en del i strävan att minska klimatpåverkan.

De nya fordonen, som drivs med flytande biogas (LBG), kommer att bidra till att minska koldioxidutsläppen avsevärt. LBG är ett förnybart bränsle som produceras av organiskt avfall och kan reducera koldioxidutsläppet med upp till 100%.

Det är tack vare ett utökat samarbete med Arla Foods AB som EA Åkeri nu kan investera i dessa moderna och miljövänliga lastbilar. Arlas höga krav på hållbarhet och kvalitet har varit en drivkraft för EA Åkeri att hitta effektiva lösningar för att minska sin klimatpåverkan.

– Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda Arla en transportlösning som är både hållbar och effektiv, säger Stefan Ohlmander, affärsutvecklare på Tempcon Group. Genom att välja gasdrivna fordon visar vi att det är möjligt att kombinera hållbarhet med hög prestanda. Vi vill tacka Arla för deras förtroende och samarbete.

Fördelar med de nya gasfordonen
De nya gasfordonen är designade för fjärrtransporter och erbjuder flera fördelar:

Bränslealternativ med låg klimatpåverkan: LBG, som kan produceras av organiskt avfall, reducerar koldioxidutsläpp med upp till 100 %.
Aerodynamisk utformning: Den strömlinjeformade hytten sparar energi och minskar drivmedelsförbrukningen.
Effektiv motor: Med uppgraderad teknik och en ny växellåda är dessa gasmotorer upp till 4 procent mer bränsleeffektiva.

Dessutom är gastanken 10 procent större än tidigare vilket möjliggör längre körsträckor och en ännu mer effektiv transport.

Ett viktigt steg mot en fossilfri framtid
Med denna investering i gasdrivna lastbilar tar EA Åkeri ett stort steg mot en fossilfri framtid. Genom att investera i el- och gasfordon arbetar hela Tempcon-koncernen aktivt för att minska sin klimatpåverkan och bidra till en mer hållbar logistikbransch.

 

Fakta Volvo FH Aero
Effekt: 500 hk.
Räckvidd: upp till 700 km.
Bränsle: LBG (flytande biogas).
Den nya gasdrivna Euro6 step E-motorn är upp till 4 % mer bränsleeffektiv** än step D-motorn.

 

Läs mer om EA Åkeri här.
Läs mer om Volvo FH Aero här.

Nya gasdrivna lastbilar