Offertförfrågan

Peter Friberg tillträder som ny vd på EA Åkeri

Tempcons dotterbolag Erling Andersson Åkeri (EA Åkeri) meddelar att Peter Friberg tillträder som ny vd den 1 oktober 2024. Friberg, som redan har en nära koppling till EA Åkeri genom sitt parallella uppdrag som vd för systerbolaget PL Frakt, tar nu över rodret på EA Åkeri med målet att stärka företagets position som en ledande aktör inom temperaturkontrollerade transporter i Sverige.

Peter Friberg har under det senaste året arbetat nära EA Åkeri, vilket har gett honom djupa insikter i verksamheten och en god förståelse för bolagets strategi och framtidsplaner. Hans dubbla roll som vd för både EA Åkeri och PL Frakt öppnar upp för ett fördjupat samarbete mellan de två bolagen, något som förväntas skapa synergieffekter och driva affärsutvecklingen framåt.

– Det är med stor ödmjukhet jag kliver in som vd i ett familjeföretag i tredje generationen. Att få leda ett företag med så lång och stolt historia är en ära och det var ett lätt beslut att tacka ja, med tanke på den lojalitet och det engagemang som genomsyrar hela bolaget. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla EA Åkeri tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Vårt fokus kommer att ligga på kvalitet, hållbarhet och att bibehålla de starka kundrelationer som vi är kända för, säger Peter Friberg, ny vd på EA Åkeri.

EA Åkeri är en del av Tempcon Group, Nordens ledande partner för temperaturkontrollerad logistik. Genom den här förändringen fortsätter Tempcon att förstärka sin strategi för tillväxt och samverkan inom koncernen.

– Vi är väldigt glada över att Peter Friberg tar på sig rollen som vd för EA Åkeri. Hans starka ledarskap, tillsammans med hans djupa förståelse för branschen och företaget, kommer att vara avgörande för att vi ska kunna ta nästa steg i vår utveckling och fortsatt leverera marknadsledande lösningar för våra kunder, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

Avgående vd, Stefan Ohlmander, kommer från och med 1 oktober övergå till en roll som Affärsutvecklare. Stefan får ett särskilt ansvar för affärsutveckling inom hela Tempconkoncernen med fokus på EA Åkeri. Hans uppdrag blir att öka försäljningen genom att utveckla relationerna med både befintliga och potentiella kunder. Stefan kommer också att fungera som en sammanhållande länk för gemensamma kundkontakter inom koncernen.

– Jag känner stor trygghet och tillförsikt i att överlämna rollen till Peter Friberg. Hans engagemang och kompetens, tillsammans med det nära samarbetet mellan EA Åkeri och PL Frakt, är rätt väg framåt för att stärka företagets position på marknaden. Jag ser fram emot att i min nya roll som affärsutvecklare kunna bidra till att utveckla våra affärer ytterligare och fördjupa relationerna med våra kunder, säger Stefan Ohlmander, avgående vd och tillträdande affärsutvecklare på Tempcon Group.

Om Erling Andersson Åkeri
Erling Andersson Åkeri är ett modernt åkeri som specialiserar sig på tempererade transporter för livsmedelsindustrin inom Sverige. Företagets affärsidé är att leverera och marknadsföra kyl- och frystransporter som möter de högsta kraven på tidsprecision, kvalitet och rätt temperatur. Utöver ett starkt fokus på kvalitet och säkerhet arbetar EA Åkeri aktivt med att minska sin miljöpåverkan genom optimerade transporter och investeringar i ny teknik. Med en tydlig ambition att bli Sveriges bästa åkeri, arbetar EA tillsammans med sina systerföretag inom Tempcon för att erbjuda säkra och pålitliga transporter som överträffar kundernas förväntningar. Läs mer om EA Åkeri.

Peter Friberg ny vd