Offertförfrågan

Syd Frys nybygge provar ny teknik

Det omfattande nybyggnadsprojektet i Hyllinge för Tempcons dotterbolag Syd Frys fortskrider som planerat. Bygget ligger till och med lite före tidsplanen vad gäller stommen så förhoppningarna är goda om att kunna flytta in som planerat före midsommar 2025. Sedan projektstart har man funnit möjligheter att utöka med ytterligare pallplatser utöver den sedan tidigare planerade totalvolymen om 36 000 pallar, vilket är mer än en fördubbling jämfört med dagens kapacitet. Man har också bestämt sig för att testa ny teknik för att minska is- och snöbildning vilket skapar en bättre arbetsmiljö och minskar energiförbrukningen.

Tekniken man ska prova är Coolsaver vilket är mineralplattor som sätts upp på väggarna och absorberar fukt vilket minskar kondens och isbildning. Mineralplattorna består av ett naturligt material som är återanvändbart. Minskad is- och snöbildning innebär en bättre arbetsmiljö och energibesparingar då man inte behöver avfrosta i samma omfattning som i traditionella frysmiljöer.

– Vi är jättenöjda med att projektet så här långt går enligt plan, säger Fia Andersson, tidigare vd på Syd Frys och ansvarig för projektet. Att vi ligger före tidsplanen och hittat nya möjligheter i form av fler pallplatser och chansen att få testa ny teknik för en bättre arbetsmiljö och minskad energiåtgång är väldigt positivt.

De första delarna i projektet är redan avklarade och personalen har fått nyrenoverade och fräscha omklädningsrum och kontorslokaler. Likaså är den nya utlastningen klar som var en förutsättning för att komma igång med det nya bygget.

– Just nu har vi bara två portar i den nya utlasten, berättar Henrik Ottosson som arbetar med verksamhetsutveckling på Syd Frys, men det fungerar bra och killarna jobbar på fantastiskt fint och vi hanterar i snitt 1 000 pall under ett åttatimmars arbetspass.

Satsningen hos Syd Frys är den största på lagersidan inom Tempcon och är en investering på drygt 100 miljoner kronor. Utbyggnaden i Hyllinge är ett bra exempel på företagets ambitioner att fortsätta växa och möta den ökande efterfrågan på frysta produkter. Syd Frys har under många år varit en ledande aktör inom hantering och lagerhållning av frysta produkter och kundoptimerade kringtjänster som plock, orderhantering och tullhantering.

Syd Frys nybygger provar ny teknik